Téměř po půl roce

11.11.2011 11:11

Je to skoro půl roku, co jsem na KAK nic nenapsal. Za tu dobu se nic převratnýho neudálo, ale něco málo přece, tak to sem čmrknu.

Pro nás nejdůležitější událostí je, že jsme se přestěhovali. Už nebydlíme v domku 20 minut od centra, ale v apartmánu téměř v centru. Polepšili jsme si z hlediska dopravy, zábavy (kultury) a komfortu. V komplexu máme bazén a posilovnu, čehož hojně využíváme. Za ty skoro 3 měsíce, co tady bydlíme jsme byli už jednou v posilovně. Ale se zvedajícíma teplotama se nám zvedne i apetit k osvěžení a určitě budem využívat aspoň toho bazénu. Pronajali jsme si dvouložnicový byt se dvěma koupelnama a jednu ložnici a koupelnu pronajímáme. Náš nájemník je Australan, stejně mladý jako já a zajímavostí je, že se narodil ve stejné porodnici jako já. Jmenuje se David a když mu bylo 7 let, tak jeho rodiče zažili rozumu, vzali děti (David má v Brisbane starší sestru) a jeli na dovolenou, ze které už se do Československé Socialistické Republiky nevrátili.

Další událostí je změna ve vozovém parku. Prodali jsme Holden Astra a koupili jsme (konečně) dodávku Toyota Hiace. Mít takové velké auto má bezesporu spoustu výhod. Krásně jsme se s ním přestěhovali, za úplatu poskytuji transport (něco už nám to vydělalo), je výborné na kempování v přírodě a v neposlední řadě nemusím mít strach, že by si ho Týnka půjčovala, když někam potřebuje.

Za zmínku stojí, že jsem ukončil první část školy. Je ze mě Dentální Asistent (kdo viděl “Horrible Bosses“ alias “Šéfové na zabití“, ví co to obnáší), mám 2 měsíce prázdnin a v Lednu pokračuji Dentální Technologií.

Že mám 2 měsíce prázdnin, neznamená že budu 2 měsíce ležet na pláži. Naopak. V době prázdnin mám povoleno pracovat neomezeně, tak se budu snažit toho využít. Podařilo se mi uspět v příjmacím řízení na pozici “Customer Service Officer“ pro Toll Dnata Airport Services, tak snad to bude fajn a budu vytížen. Na mezinárodní letiště v Perthu jsem se snažil dostat už loni, ale vyšlo to “až“ letos :-)

Týnka je teď zaneprázdněná babysittingem. Hlídá děti v rodině s italskými předky a vůbec ne holými zadky. Mají 4 děti, ale když přijedou bratranci, sestřenice, či kamarádi, tak je to hotová školka.

Dva týdny dozadu jsme byli pozorovat na oceánu velryby, které tudy táhnou na sever. Docela jsme se na to těšili, ale ve finále jsme byli ne zklamaní, ale ne nadšení. Vidět jsme je viděli, ale moc se nepředvedli. Snažil jsem něco zachytit fotoaparátem, jenže z toho vzešel leda ocas nebo hřbetní ploutev. Snad budeme mít příště víc štěstí. Den na to jsme si šli prohlédnot tvora zcela jiného. Nemá ani ocas (ruku do ohně bych za to nedal), ani hřbetní ploutev, ale má zřejmě nejvíc klobouků ze všech. Byla tu na návštěvě Queen Elizabeth II a “pořádala“ BBQ party (grilovačku) pro veřejnost. Dali jsme si nějakou tu klobásu, poslechli projev nejen královny a šli si po svým. Lidi ji tady ve skutečnosti moc neberou, což se dá říct i o Týnce a mě, ale zkouknout jsme ji přesto šli.

Užívejte si pěkného podzimu a příště snad s menším časovým rozptylem načtenou...

 

KAK

Share |